М'які сири

Крафтовий сир ТМ «Магур» виготовляється досвідченими майстрами сироваріння у самому серці українських Карпат. Продукт їхньої праці – це справжній, крафтовий, екологічно чистий сир з високоякісного молока корів, що випасаються на карпатських схилах.

М’які сичужні сири ТМ «Магур» мають ніжну консистенцію та насичений молочний смак. Виготовляються з коров’ячого молока, бактеріальних заквасок та ферментно-зсідальних препаратів. М’які сири готують заквашуванням свіжого молока з допомогою сичужних ферментів

Асортимент м’яких сичужних сирів

ТМ «Магур» налічує 3 види м’яких сирів:

Скаморца

Скаморца (Scamorza) – це італійський сичужний сир категорії Паста Філата (Pasta Filata). Свою назву він отримав через характерну грушоподібну форму. Сир в процесі висушування підвішують мотузочкою за третину сирного тіла, завдяки чому виходить така оригінальна форма.

Для виготовлення скаморци молоко підігрівають до 35 градусів, після чого добавляють сироватку і сичужний фермент та залишають на 20 хв. Далі згусток розбирають на маленькі частики і нагрівають до 40 градусів протягом 3-8 годин для дозрівання та повного осідання сиру. Вкінці сиру надають форму, миють та настоюють в розсолі. Просолений сир перев’язують мотузками та підвішують для висушування на кілька днів.

Скаморца має легкий кислувато-солодкуватий присмак і м’яку еластичну консистенцію. Тіло сиру білого кольору, скоринка – блідо-жовтого. Має хороші властивості плавлення при невисоких температурах. Підходить для пікантного доповнення до багатьох страв.

Паніні

Паніні – це натуральний сир з ніжною текстурою, яка легко розшаровується. Має молочний смак, та злегка кислуватий.

Склад: молоко коров’яче пастеризоване, бактеріальні закваски, сіль харчова, ферментно-зсідальні препарати.

Сир легко плавиться, розтягуючись у тонкі нитки, тому Паніні часто використовують у гарячих стравах, таких як, піца чи закритий бутерброд.

Рікота

Рікота (Ricotta) – традиційний італійський сироватковий сир. Готують її із сироватки, що залишилася від приготування інших сортів. Звідси і назва сиру ricotta, що означає «вдруге приготований».

Рікота, як правило, вважається одним з найбільш корисних сирів, так як містить дуже маленьку кількість жиру в порівнянні з іншими сортами.

Сир має легку дещо вологу пастоподібну структуру. Має яскраво виражений молочний смак з солодкуватим присмаком. Завдяки ніжній консистенції сир тане у роті.

Придбайте натуральні сичужні сири для своєї сім’ї та переконайтесь в їх відмінній якості та насиченому смаку!