Сироварня в Карпатах

трішки історії

Турківщина, має славну історію з виробництва та продажу автентичних смаколиків, яка розпочала свою славетну ходу з часів Австро-Угорської імперії. Одним з найбагатших власників цих земель в ту добу, бароном Йоганом Лібіхом було розпочато активний розвиток сироваріння, переробки м’яса та інших ремесел з подальшою реалізацією продукту у вишуканих крамницях Відня, Праги, Парижа та інших європейських міст. Тодішній сир, що виготовлявся на сироварнях барона Лібіха на Турківщині нічим не відрізнявся від швейцарських сирів, а один з найкращих сироварів барона, не тільки перевершив швейцарських майстрів, пройшовши школу сироварного дійства в самій Швейцарії, а й вдосконалив її, започаткувавши поширення бойківських сирних смаколиків по усій Європі!

сироварня біля Львова

Крафтовий сир ТМ «Магур» — це справжній, екологічно чистий сир, виготовлений вручну майстрами сирної справи з Карпат. Сироварня знаходиться на Турківщині (недалеко від Львова) в оточенні гірських хребтів, мінеральних кришталевих джерел та карпатських пасовищ. Сир на сироварні виробляється з високоякісного молока корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат. Тут народжується справжній сир, секрет смаку якого в запашному карпатському молоці без домішок і добавок.

здобутки сироварні

В кінці вересня у Києві проходив перший конкурс крафтових сирів, в якому сир Моцарела від виробника Еко-Газда зайняв перше місце. Дегустаторами на конкурсі були не тільки шеф-кухарі елітних ресторанів та сироварень України, а також дегустатори з Франції та Німеччини. Також з 2016 року, ТОВ "Еко-Газда" є постійним членом ГС "Смак Українських Карпат"

унікальність

Щодо рецептури інших сирів, то вони виведені шляхом самостійного симбіозу традицій сироваріння місцевих регіонів, італійських технологій та експериментів. Також ми пропонуємо екскурсію на сироварню.